+ Päävalikko +

+ Kalenteri +

Tänään on To 18.07.2019
Ei tapahtumia.

+ Kirjautuminen +

Käyttäjätunnus

Salasana


 

Legio pro Fennia - Säännöt

Oheiset säännöt on kopioitu vanhojen sivujen foorumiin postatusta LPF: Past, present - and future? -threadista, ja ne ovat voimassa 16.01.2007 alkaen.

LPF:n SYNTY

Legio pro Fennia syntyi aikanaan kun World of Warcraft oli vielä Beta-testissä. Joukko hulluja suomalaisia lyöttäytyivät yhteen eräällä US-betaserverillä nimen "Nordic Horde" alla. Samainen joukko päätyi enemmän tai vähemmän samanlaisena Euroopan retailin myötä Agamaggan-nimiselle realmille. Kun realmin todettiin olevan espanjalaisten valtaama, päätettiin siirtyä Kor'gall-nimiselle realmille jossa nykyäänkin vaikutetaan. Legio pro Fennia on siis itseasiassa vanhempi kuin (retail) World of Warcraft!

PvE & PvP
Kilta on PvE-kilta. Raidien ulkopuolella ja ajankuluna PvP luonnollisesti sallittua, mutta mikäli 25 hengen PvE-raidiin tarvitaan lisää osallistujia, ei osallistumisesta voi kieltäytyä PvPn takia. Käytännössä reservi-määrien pitäisi varmistaa se, että melko suuri valinnanvapaus säilyisi.

Jäsenistö:
- 4-5 aktiivia pelaajaa per class
- mainien vaihdot alussa mahdollisia. Nykyiset vanhan linjan edustajat etusijalla, aktiivisimmista lähtien, todella aktiivinen classin x pelaaja menee huomattavasti vähemmän aktiivisen class y pelaajan edelle class-vaihdoissa. Eli 95% raideista mukana ollut rogue, joka haluaa vaihtaa papiksi, menee sellaisen pelaajan edelle, joka on ollut vain 50% raideista. Aktiivisuus tarkoittanee tässä tapauksessa lähinnä viimeisen 4-2 kuukauden aktiivisuutta. Tuoreemmat saavat näyttää kyntensä mukaan päästessään.
- DKP-kompensaatiota niille, jotka jäävät ulos ja sitoutuvat jäämään valmiuteen raidin ajaksi


Jäsenvaatimukset:

- raidaa mahdollisimman aktiivisesti (80%+ ?)
- valmis panostamaan uusien asioiden harjoitteluun
- loot-säännöt käy
- valmis käyttämään TeamSpeakia
- henk. koht. buffien ja tarvittavien varusteiden aktiivinen keräys
- LPFn kokemusten perusteella voidaan rajata pahimmat tapaukset suoraan pois
- priorisointi pitkän linjan "positiivisiksi koetuista" LPF-jäsenissä
- ei kiinnosta harjoitella uutta => turha tulla hakemaan farm-instoista helppoja lootteja PvPhen kerran kuukaudessa
- vaaditaan PvE-spekkausta
- pitkän linjan fiksut casual-pelaajat edelleen mukaan harkinnan mukaan


Lootit ja niiden priorisointi
- nykyistä DKP-systeemiä vastaavat järjestelyt 25 hengen instoissa, eli mm. kiinteät settihinnat
- pienemmissä instoissa mennään varmaankin partyn / raidin keskenään sopimin ehdoin
- DKP-puolella class-rajoittamattomien loottien priorisointi esimerkiksi 2-3 ensimmäisen droppi-kerran osalta PvE-hyödyn perusteella (vain aidosti PvEssä hyötyvät saavat bidata), määrän tultua täyteen vapaa bid. Tarkempi määritelmä priorisointiin aikanaan, kun selviää mm. miten hybrid-classien roolit määrittyvät uusissa instoissa
- uusien pomojen harjoittelusta saatavia DKP-määriä todennäköisesti pienennetään, koska niiden merkityksenkin pitäisi pienentyä, anteeksiantavampi yksittäisille ”pakollisille” poissaoloille


Raidien määrä ja tavoitteet Mists of Pandariassa
- 25 hengen raideille pyhitetään homman lähdettyä käyntiin arviolta 3 raid-päivää, pienellä varauksella sen suhteen, jos jotkut noista pienemmistä instoista ovat huomattavasti nykyisiä laajempia, hyödyllisempiä ja enemmän aikaa vaativia
- tavoite olla määrässä ja laadussa siinä serverin kärkipään tasolla. Ei mitään World First-tahtia, mutta niin, että mentäisiin koko ajan eteenpäin, ja peruutuspeileissä näkyisi porukkaa horisonttiin asti

Killan johto
Varsinnaisten upseereiden määrää varmaankin tiivistetään jäsenmäärän laskiessa. Toisaalta tarkoitus olisi ottaa käyttöön class leader-järjestelmä, jossa jokaisella classilla olisi vastuuhenkilö, joka koordinoisi oman classinsa asioita ja sopisi siihen kuuluvien kesken talenteista, looteista ym. asioista niin, että ne sopisivat mahdollisimman hyvin niin pelaajalle itselleen kuin killan PvE-tarpeisiin.


Tiivistelmä
Halutaan siis rakentaa porukka, joka olisi fiksua, aktiivista, tietää mitä tekee ja osaa ajatella toimintaa muustakin kuin omasta näkökulmasta. Ymmärtää ja osaa itsekin antaa hyviä ohjeita ja ehdotuksia (sekä tietenkin noudattaa raidin johdon antamia). Haluaa edetä WoWin PvE-puolella ja kohdata uusia haasteita, vaikka välillä PvPkin saattaisi olla pop. Jaksaa puristaa eteenpäin vastoinkäymistenkin sattuessa. Ei väännä peliä ihan silmät mustina ja ikenet verellä, mutta silti se tietty pilke silmäkulmassa. Uskoo, että laatu korvaa määrän.
Viimeksi muokattu: 05.03.2013


Copyright (c) Legio pro Fennia 2007-2009